Velg visning:
Du har valgt:

Hvilken hodetelefon bør jeg velge?

Å velge modell er ikke alltid lett, det finnes mange ulike merker og typer hodetelefoner. Det du må ta stilling til er om du skal spille fra mobilen, ønsker en HiFi modell for lytting i hjemmet eller om du jobber med musikk. Modeller har ulik impedans(ohm) og det finnes åpne eller lukkede versjoner.

Er du mye på farten og vil ha noe enkelt til mobilen bør du velge en lukket modell som ikke slipper inn eller ut støy, eller ørepropper som er lette å drive. 10-50 ohm passer til alt bærbart utstyr. Fra 80 ohm og høyere trenger du et lydkort eller en hodetelefonforsterker. Jo høyere ohm, jo mer krefter trenger du for å drive hodetelefonen. Ønsker du å sitte hjemme ved stereoanlegget ditt, selges det mest åpne modeller.

De aller fleste High End modeller er åpne. Jobber du med musikkproduksjon er det en smakssak. For lytting under opptak brukes gjerne en lukket modell, for mixing og mastering brukes ofte åpne. Vi har det du måtte trenge av hodetelefoner, og eventuelle hodetelefonforsterkere med DAC, både stasjonære og portable for å drive ditt Headset. Ta gjerne kontakt for råd, vi har jobbet med hodetelefoner siden 1980. 

Les mer...Vis mindre...

Våre merker vi importerer

beyerdynamic er verdens eldste produsent av hodetelefoner, mulig også den beste. beyerdynamic har produsert hodetelefoner siden 1924, og har laget mange klassikere for studio, Gaming og HiFi. Det meste håndlages på fabrikken i Tyskland, og beyerdynamic er synonymt med teknologi, kvalitet og testvinnere. De er også kjent for verdens mest solgte studio Headset, klassikeren DT 770 PRO som kom på markedet allerede på begynnelsen av 80-tallet.

Audeze har om mulig strukket teknologien enda lenger og er et Amerikansk High End merke. Audeze har vært på banen siden 2008 med sin innovative teknologi. Nano diafragmaet brukt i hodetelefonene er det samme som originalen brukt til romfartsapplikasjoner hos NASA. Audeze lager sine hodetelefoner med planar drivere på fabrikken i California, og har veldig mye til felles med beyerdynamic når det kommer til teknologi. Klassikeren LCD-GX har blitt kåret til verdens beste Gaming Headset.

Meze er et Rumensk merke som håndlager hodetelefoner til High End markedet. For andre året på rad i 2023 mottar de den jeveste prisen du kan få i bransjen, Eisa Award. "Meze Empyrean er det ultimate paret hvis du er audiofil og vil høre hver minste detalj i musikken". Rolling Stone Magazine

FiiO lager øreplugger og propper for markedet og benytter ofte en litt annen teknologi. FiiO er for det første kjent for sine hodetelefonforsterkere, men har i de senere årene laget BA propper som står for Balanced Armature. Disse driverne, opprinnelig utviklet for høreapparater, tilbyr forbedrede detaljer og en sterk realisme i forhold til tradisjonelle dynamiske drivere. De er utrolig små og lette, og gir større effekt med mindre tilført kraft. 

Les mer...Vis mindre...
FiiO K3s Stasjonær med DAC
Kjøp
1 790,-
100+
FiiO K7 Stasjonær med DAC
Kjøp
3 690,-
20+