Velg visning:
Du har valgt:

Lerret til hjemmekino eller presentasjoner - Hvilket lerret skal jeg velge for beste kvalitet?


Formatet: Hvilket lerret du skal velge i jungelen av ulike betegnelser er ikke alltid lett. Foruten å ta stilling til størrelsen, her er noen tips. For det første må du vite hvilken projektor du skal benytte. Er det en hjemmekino projektor er det formatet 16:9 du skal ha. Presentasjoner foregår ofte på 16:10 format, så sant din kilde (PC) og projektor har det samme. Du kan velge mellom motor lerret, innfellbare med motor, rammelerret, manuelle og mobile. Les videre under for tips.
 

 

 

 
 

Duken: Våre motoriserte lerret har innebygget styring, og du kan senke lerretet i det du slår på projektoren, både trådløst og kablet. Du må så ta stilling til duken, om den skal være grå, hvit eller om du ønsker en som slipper lyden igjennom - lydtransperent duk.
Hvite lerreter med refleksjonsfaktor (GAIN) 1.0 eller 1.3 blir ofte foretrukket i rom med mulighet for total mørklegging. Total mørklegging betyr ingen lyslekkasje fra døråpninger eller vinduer. I tillegg kan gjerne rommet utstyres med ikke reflekterende vegger, eller relativt mørke farger på veggene.
I de fleste tilfeller benyttes mest hvite duker, men i rom med lysforstyrrelser vil et grått lerret ofte gi et bedre bilde. Dette er fordi et grått lerret har lavere GAIN som betyr at uønsket lys ikke går ut over bildekvaliteten. Er projektoren lyssvak, vil også sortnivået bli bedre med grå duk. For lyskontroll benytter du hvit duk, for lyslekkasjer, bruk grå. 

 

Montering: Alle motoriserte og manuelle lerret har et feste som gjør det mulig å skru lerretet i veggen eller taket. Ønsker du et innfellbart lerret er det viktig å sjekke at du har plass i himlingen – Be oss gjerne om tegning på Grandview modeller. 
 

UST projektor: Her kan du bruke det vi kaller ALR duk, grå duk på 0,4 GAIN om du ikke har lyskontroll, eller ALR 1,3 GAIN om du har kontroll på lyset. Dette finnes kun som rammespente lerret. 

 

Avstand: En enkel formel å benytte når man skal velge størrelse på lerretet er følgende:
Bredde på lerretet x 2 = minimumsavstanden for å kunne se lerretet.
Eksempel: Har du et lerret på 2,5 meter, bør du sitte minimum 5 meter i fra for å kunne få oversikt. Hvis avstanden er problematisk og du lurer på hvor langt unna du kan sitte for å få en god opplevelse, bruk denne formelen:
Bredde på lerretet x 5 = maks avstand.
Eksempel: Har du et lerret på 2,5 meter vil man kunne se bra helt opp til 12,5 meter unna.

 

Kvalitet: Grandview produserer mange ulike modeller for markedet. Vi har valgt å satse på Edge, Elegant, Sky Show, Large Stage, Cyber og Cyber Tab Tension. Cyber modellen som produseres spesielt for oss mener vi er blant det beste av duker på markedet. Det er en WM5 ISF sertifisert duk som er tykkere og mer slitesterk enn de fleste andre modeller. Vi har 3-års garanti på alle duker. 
Ta gjerne kontakt om du trenger veiledning. 

Les mer...Vis mindre...
Grandview RF Remote
Kjøp
390,-
8